Tisková zpráva SUVERENITA - Blok Jany Bobošíkové (SBB): V srdci Evropy musí být katedrály a univerzity, ne mešity!

20.02.2011 16:30

 

 

Jana Bobošíková, která kandiduje v doplňovacích volbách do Senátu na Kladensku, poskytla rozhovor k aktuálním politických otázkám. „Nechtěla bych být na místě pana Hegera, ale odpovědnost má celá vláda, která nechala dojít situaci až do takového stavu, kdy lékaři skoro stojí s pistolí u inkubátorů a říkají my odejdeme a oni zemřou. Neuvěřitelné plýtvání veřejnými prostředky v lékové politice a v nákupu předražených přístrojů do nemocnic je přece dávno známá skutečnost,“ uvedla v úvodu.

Pokud se týká obdobného chystaného protestu policistů a hasičů, chápe Suverenita oprávněné požadavky, ale obává se zvolené formy protestu. „Jako matku mne vůbec nezajímá špičkování ministrů této vlády ohledně jmenování Policejního prezidenta, ale to, zda se moje dcery nebudou muset bát vyjít večer na ulici. Jestliže vláda dokáže vyhodit oknem půl miliardy třeba za nesmyslné tlumočnické služby, musí umět najít potřebné prostředky k zajištění bezpečnosti lidí,“ řekla Jana Bobošíková.

Jana Bobošíková znovu zopakovala, že Suverenita je stranou, která bude jednoznačně hájit zájmy České republiky a jejich občanů. A nebude proto přijímat diktát Bruselu v otázkách, které se dotýkají samé podstaty svobody občanů. Bude i nadále trvat na tom, symbolem Evropy musí zůstat univerzity a katedrály, ne mešity.

Ke spolupráci Suverenity s bývalým ministrem financí Ing. Vlastimilem Tlustým uvedla Jana Bobošíková, že je to erudovaný odborník a odvážný politik, který se dokázal postavit proti přijetí Eura, proti církevním restitucím, stejně jako vetovat pokus Evropské unie zvýšit DPH na pivo. „Tlustý není členem Suverenity a nikam za ni nekandiduje, ale pomáhá nám s ekonomickým programem. A za to, že pomohl svrhnout vládu Mirka Topolánka, která se nedokázala postavit za zájmy ČR, si ho vážím,“ doplnila Jana Bobošíková.

„Jako senátorka nedopustím rozkradení zbytku veřejných financí prostřednictvím chystané důchodové reformy a učiním vše pro to, aby se Česká republika vyvázala z povinnosti přijmout Euro,“ řekla závěrem Jana Bobošíková.


 


 

David Štěpán

tiskové oddělení Suverenity – bloku Jany Bobošíkové