TAK TO VIDÍM I JÁ ....

16.07.2011 23:02

Jsou slova, která slýcháme čím dál častěji, a zdaleka nejen v hospodách. 

A šušká se to kradmo, opatrně a zatím potajmu. Od mladších ročníků slýcháme: "Budu volit třeba i komunisty". Jedním z důvodů bylo, že jim opravdu bylo lépe, měli sociální jistoty od narození do smrti a měli práci, která jim jistoty zajišťovala, protože systém byl pro lidi, nikoli pro horních deset tisíc. Ti mladší se cítí zklamáni a podvedeni nynější partou K9, vznešeně - vládní koalicí, která s odpovědnou vládou nemá nic společného. Nostalgie po "starých časech" nebo mladická revolta? Oprávněně šeptají i vykřikují. Lidé i státní majetek na tom byli za socializmu, zejména v letech 1975-1989 opravdu lépe a současná vláda podporuje zlodějny, které by ani za reálného socializmu pod vedením ÚV KSČ, nebyly možné. 

S odstupem času lze dokonce říci, že socialistický systém byl funkční a lety propracovaný, zatím jej naši političtí diletanti nepřekonali ani za dvacet let. Naopak. Český stát a politika je totálně na dně se vším - a tak zdevastovaný a rozkradený stát jako je dnes, to se komunistům opravdu
nepovedlo ani za čtyřicet let. A tunely pokračují, nyní "restitucemi církevního majetku". Jde jen o opětovné vytunelování státní kasy - tedy naše kapsy, převést majetek na církve a následně jej vytunelovat mezi sebou, přes nastrčené figury i nastrčenou církev. Po zkušenostech, které máme, nelze v tom vidět něco jiného.

Hrůzy či zločiny, když nastoupili komunisti v 50-tých letech k moci, bezesporu byly a nelze popřít ani zločiny a ústrky, kterých se dopustili. To není odpustitelné a zapomenutelné. Je však dnešní doba opravdu jiná? Nejde v mnoha případech o to samé? Jen název a slovíčkaření je jiné, pod hlavičkami nikoli jedné, ale více stran? My v demokracii ještě totiž nejsme a právní stát také nemáme! Nedopouští se současná politická scéna naprosto podobných zločinů? Nebuduje ještě daleko horší systém, než byl za komunistů, resp. za "reálného socializmu"? Komunisté měli jako třídního nepřítele bohaté továrníky, živnostníky, sedláky a západní imperializmus. Nynějšími nepřáteli "vlády různých stran"  jsou občané vlastního státu!
Komunisté odebírali - kradli majetek bohatým, tzv. znárodňováním. Později však měl z  majetku užitek celý stát i občané. Někteří bohatí skončili ve vězení, ojediněle byli jako třídní nepřátelé i  popraveni.  Ale co jsou dnes bezdomovci? Neumírají sice ve věznicích, ale "svobodně" na ulicích. A zdaleka NE bez fyzického mučení (mrazy, nepohoda, vraždy ubitím či upálením apod.). K tomu i psychická muka! Nepřítele se zbaví dnes snadno najatým vrahem, podivnou sebevraždou nebo "nehodou". Občany odstřihnou od práce a zdravotnictví, ve finále pošlou exekutora. Občan pracuje či dostává sociální dávky, aby mu různými poplatky, zdražováním a daněmi, byly ihned odebrány s permanentním strašákem konce "pod mostem".

Statistiky nehovoří o sebevraždách zaviněných exekucemi, lichvou nebo bezdomovectvím. Čím byly, než obyčejnou zlodějinou a podvodem v 90.letech rozkradené fondy, kampeličky a banky - ukradené úspory lidí? Kam zmizely našetřené peníze na důchody? Čím vlastně byla privatizace, když se státní pokladna nenaplnila, ale naopak státní dluh roste? Čím jsou dnes neřízené a divoké exekuce a lichvy? 

Tenkrát bohatý třídní nepřítel, jemuž se děti nedostaly do škol, mohl vykonávat jen dělnická, často podřadná zaměstnání. Dnes jsou lidé s vysokou školou a neseženou v Čechách ani dělnické zaměstnání! Pokud nebudete v nezaměstnanosti povinně pracovat pro stát na podřadné pozici jako vězeň, nebo neseženete práci, brzy se postěhujete "pod most", zemřete hlady či neléčenou nemocí a pohřbíte i celou  svoji rodinu. Brzy bude doba, kdy na školu z "třídních" důvodů nebudete mít peníze.

Komunističtí mocní, jež kdysi studovali za knížku ÚV KSČ, jsou dnes úspěšně následováni a také mnozí hladce vystudují (nejen na plzeňských právech). Stačí  být straníkem či se "správnou" stranou spojeným podnikatelem a titul si modrý "soudruh" zakoupí. Pak rozhoduje stejný blbec na podobných místech, jako za ranného komunizmu. Lze strany a politiky snad odvolat? Nikoli, jsou stejně chráněni jako soudruzi za bývalé totality, mají stejně jako dříve, době a stranám poplatné instituce, soudy a policii. Lidové milice vystřídali securiťáci. Kde vidíte skutečný rozdíl, když dopady, zejména pravicových vlád, jsou stále horší, protože se týkají daleko většího počtu občanů a stát nám " parta K9- lumpů" rozkrádá pod zadnicí? Občané budou daleko chudší, nemocnější, méně vzdělaní, cizinci ve vlastní zemi, námezdními silami bez práv a budoucnosti, v krajině daleko více zdevastované, než za komunistů. Likviduje se nejdůležitější střední  "třída", nejdůležitější pilíř společnosti.
Rozdíly bychom měli vidět v něčem jiném, nikoli ve zločinech mocných jedinců - ty jsou v podstatě stejné nebo podobné a je jedno, zda bývalý komunista nebo nynější kapitalista, či jiný -ista, u nás nebo ve světě. Je nutné přestat "nálepkovat", sundat klapky z očí a konečně začít uvažovat, co chceme my občané a co nám, občanům, vyhovuje. Zde, tady - v Česku. Zahoďme vlastní zbabělost nebo pohodlnost, nazývejme věci pravým jménem tak, abychom si rozuměli a zapomeňte na zavádějící propagandu a "slovníky" zločinných vlád, jen tak se domluvíme a porozumíme i sami sobě.
Dnes víme, co určitě nechceme - totalitní kapitalizmus se známkou fašizující se společnosti a vlád, nechceme ani bývalý komunistický režim. Víme, že socialistické výhody a jistoty jsou nám dodnes blízké, že se s nimi žilo dobře. Úplně pod mostem, bez peněz, bez práce a s dluhy snad nikdo nebyl, natož abychom se přehrabovali v peněžence, zda máme na obyčejnou plombu nebo běžný lék. Dnes padesátníci neseženou zaměstnání, za komunistů byli zaměstnanci, zvláště před důchodem, chráněni, pokud se nedopustili trestného činu, ale stejně práci dotyčný sehnal, byla totiž povinná. 

Dříve to bylo o politice, dnes o penězích, dříve pro běžné občany, dnes pro horních deset tisíc. Dříve byla společnost více pro-komunistická. Dnes však jde o totalitní systém, nikoli čistou a přímou demokracii, při zachování sociálního a solidárního státu.
Dobu nesmíme poměřovat tím, zda byl či nebyl nedostatek banánů nebo toaletní papír. Bylo ovoce jiné a finančně dostupné, dokonce školní jídelny musely dětem ovoce a mléčné výrobky dávat povinně. Vyjma zubních a dražších korunek, byla veškerá lékařská péče zdarma, včetně léků, dokonce i některé vitamíny byly na předpis.

Rovněž není pravdou, že jsme zaostávali v lékařské péči a neměli potřebnou techniku. Technika byla úměrná době a naše zdravotnictví bylo na srovnatelné úrovni se západem, a pokud šlo o dostupnost pro občany, byla 100% a v USA - dosud  cca 50%. Dalo by se říci, že Amerika objevuje nyní "Ameriku" v Evropě a nejen ve zdravotnictví. Jen nebyl rozšířený nadstandard a lepší péči měli jen soudruzi na vysokých postech. 

Dřív špiclovalo StB, dnes securiťáci, kterých je víc než policistů a dá se říci, že jsou daleko lépe vybaveni i placeni. Matka s dítětem nebo více dětmi, neměla starost, jak sebe a děti uživit. Jesle, školky a školy byly dostupné, vysoká škola zdarma a na světové úrovni. Patřili jsme mezi nejvzdělanější národy světa. Dnešní mládež je pozadu za světovým trendem. Ona je totiž otázka, co dnešním modrým soudruhům vadí na soudruzích rudých. Zločiny to nebudou, spíše bych tipoval právě onen sociální stát a sociální jistoty, kupř. jisté důchody a lékařská péče zdarma pro každého, dostupnost bydlení, zaměstnanost a podpora rodin s dětmi, dostupnost vzdělání (většina modrých a dalších soudruhů tehdy vystudovala) apod.
Buďme konkrétní, srovnávejme konkrétní situace a konkrétní věci s přihlédnutím k technice a možnostem před 30-ti lety a dnes. A mnoho lidí srovnává s povzdechem: "zlatí komunisti", stejně jako před rokem 1989 vzdychali po "zlatém kapitalizmu".
Modří soudruzi musí nutně nadávat na soudruhy rudé či do oranžova, protože jim mohou překazit rozjeté kšefty, zejména vykrádání státní kasy pomocí státních zakázek, majetku státu a rozprodávání  půdy a lesů. Jenže KSČ  je dnes poněkud jiná, její bývalé nešvary už nejsou jejími současnými. Ty však s úspěchem a mnohem větší brutalitou dnes realizují modří a další koaliční soudruzi, kteří metody totalitní jistoty okořenili o některé oprášené metody bývalé pro-fašistické Itálie.. Může se jednat také o jakousi "sociální vějičku", na kterou lidé zaručeně zaberou, ale nakonec bude vše horší, ale to opravdu záleží nyní i na nás, občanech.

Vlak-systém jede, ačkoli jinou trasou, než kam jsme si zakoupili jízdenku. Za 20 let je zaběhnutý a parádně "promazaný", ale nebyl nikdo, kdo by jej občas zastavil a zkontroloval. Teď se začíná rozpadat. Přesto parta K9 přidala na rychlosti i tlaku, ačkoli ví, že koleje končí a stroj mele z posledního a parta "neodpovědných", místo aby zatáhla za záchrannou brzdu, tráví čas dohadováním, kdo bude řídit. Někdo z odpovědných za pomyslnou záchrannou brzdu zatáhnout musí. Vypadá to, že je to na nás, "cestujících" občanech, neb nejen sedadla, ale i držátka se nám vylámala a ve vlak-systému lítáme jak "nudle v bandasce" a dokonce je stále více těch, kdo z vlaku vypadl  a definitivně skončil. Kde jsou studenti s klíčema? Hlavně o  jejich budoucnost jde.
Jde o to, abychom se již nedali snadno podvést a některým nezvratným krokům bylo zabráněno již za současné vládní, neodpovědné party K9, která by měla být vyhozena od řídícího pultu, a to co nejdříve. Nestačí o brzdě mluvit, ale skutečně za ni zatáhnout. Když ne politici, zůstane řešení na občanech. Suverénní občanská společnost pak má jedinou možnost,  jak věci legálně, ale důrazně řešit sama. Situace je přezrálá, parta K9-lumpů je ve vládě jen proto, aby tam byla a agónii prodloužila. Reformy, co možná provede, ČSSD bude muset zrušit, jinak si jen vymění místo u řídícího pultíku a vlak-systém skončí katastrofou. Jakákoli ztráta času se nám všem vymstí a národ má skutečně dost dalších ohlupujících nesmyslů z hlav diletantů této party K9.
A perlička na závěr: poslanci  šetří na lidech, zejména - což je sprostota a hulvátství nejvyššího kalibru - na postižených a bezmocných. Zřejmě si
jejich peníze přivlastní, aby si jimi mohli navýšit a srovnat platy na 230 tisíc Kč a měli zaručený a tím pádem i slušný, nadstandardní státní důchod.

 Tak co s tím uděláme my od SBB? Je snad někdo mezi námi, kdo si myslí, že to není objektivní? Čeká nás spousta náročné práce, kterou bez skutečných OBČANŮ a ODPOVĚDNÝCH VLASTENCŮ, nikoliv OVČANŮ, nemůžeme s úspěchem zvládnout.

 A víte, proč je naše SBB mj. ignorována našimi centrálními médií..? Tak se podívejte třeba sem (KLIKNI),  nebo sem (KLIKNI), případně i sem (KLIKNI).   Už abychom s tím mohli pěkně zatočit! 

Tak to vidím i já a zdaleka nejsem sám. A bylo by možné uvádět další a další fakta o zrůdnosti polistopadového vývoje v českém KOCOURKOVĚ. Zemědělstvím bychom mohli pokračovat a průmyslovou výrobou aj. končit. Je mi z toho nejen smutno, ale vaří se mi krev.

Jarda a spousta dalších