Naši pamětníci dementují rakouského europoslance Ewalda STADLERA a také reagují jako skuteční znalci doby...

29.05.2013 22:07

NEJEN veteráni se bouří

Za prvé - zabitých Němců u nás po květnu 1945 nebyly ani miliony, ani stati-sice, ani desetisíce, dokonce ani ne tisíce, nýbrž jen stovky - a ještě s velkou rezer-vou,“ argumentuje nesmyslné tvrzení rakouského politika Jiří Jaroš, předseda boskovické okresní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS) a člen Historicko-dokumentační komise ÚV ČSBS. Ten na vyvrácení neonacistických lží rakouského europolance Stadlera ihned sepsal „Desatero odbojářů k superlži rakouského europoslance Ewalda Stadlera“.

A Jaroš pokračuje: „Za druhé - řada tzv. masakrů nevinných Němců a tzv. hromadných hrobů nevinných Němců jsou výmysly a fabuláty tzv. politologů, redak-torů a komediantů novorežimu, jmenovitě Doležala, Herze, režiséra filmů placených sudetskými Němci Vondráčka, a pány Palatou, Mandlerem a dalšími. Dobronín, Postoloprty, Přerov, Ústí nad Labem a Pohořelice nesnesou srovnání s pochody smrti v dubnu a květnu 1945 a s masakry Čechů v Letovicích, Brně-Medlánkách, Velkém Meziříčí, Třešti, Vícově-Suchém, Životicích a na mnoha dalších místech. Navíc Dobronín, Nový Bor a Postoloprty jsou z 99 procent vymyšleny sudetskými politiky a jejich hlasateli,“ říká rozrušený Jaroš.

Za třetí, odsunu Němců předcházelo vyhnání Čechů z pohraničí v letech1938-1939 a vyhnání Čechů z vnitrozemí v letech1940-1944. Z pohraničí bylo vyhnáno celkem 276 000 Čechů ve dvou hlavních vlnách, z vnitrozemí v několika etapách až 100 000 Čechů. Ztráty na životech přitom dodnes nebyly vyčísleny, i když jsou známy řady případů.

Za čtvrté, vyhnání Čechů z pohraničí bylo provázeno takovou německou brutalitou, že vyděsilo i chladné Angličany! Londýnský starosta Twofold kvůli tomu přijel do Prahy s humanitární pomocí a byl šokován pohledem na zbědované české uprchlí-ky.

Německé vraždění předcházelo roku 1945 a byla to genocida

Jako pátý důvod Jaroš uvádí, že výsledkem německé brutality v protektorátě byla řada zcela zničených, vysídlených, vypálených a zbořených obcí. „Byla provedena genocida v Lidicích, Ležákách, Javoříčku, Lejčkově, Velkém Meziřící, Životicích, Letovicích a na mnoha jiných místech. Zcela jasně to dokumentuje Iniciativa vypálených obcí, která zahrnuje Dubovku u Neveklova, Baldovec, Hrabyni, Javoříčko, Krásensko, Lipovec, Maršovice, Ploštinu, Prlov, Lidice, Ležáky, Lejčkov, Senetářov,Velký Polom, Suchý Vícov, Zderadice a Životice,“ vypočítává místa německých válečných zločinů Jaroš, jako když bičem mrská.

Za šesté, 2 120 000 sudetských a československých Němců fanaticky požadovalo připojení k říši. Jen 26 000 Němců se postavilo proti připojení a mnozí za to byli zavíráni a trestáni. 98 procent sudetských a českých Němců hlasovalo pro Německý Reich, tedy zdaleka ne 10 procent, jak jim to přičetl ve své velkorysosti a mravní převaze pan prezident Zeman!“ skládá fakta Jaroš. Podle něj se na přímou obranu Československa v roce 1938 postavil jen necelý tisíc Němců, vesměs komunistů a sociálních demokratů v rámci mikulovské Republikanische Wehr. Po říjnu 1938 byla řada z nich spolu s českými policisty a finančníky na náměstí v Mikulově zajata a zlynčována.

Norimberský soud uznal vinu tzv. sudetských Němců

Za sedmé, celý jeden milion stošedesát dva tisíce sudetských a českosloven-ských Němců obdrželo záslužnou Sudetskou medaili Za osvobození Sudet, a to výnosem vůdce z 18. října 1938 a 1. května 1939. Hitler v něm pravil, že tato medaile je udělována těm osobám, které se v Sudetech nebo na říšském území zasazovali a připravovali návrat území do Říše.

Za osmé, Henlein v roce 1941 veřejně ve Vídni v projevu pro tisk uvedl, že se sudetští Němci museli v Československu přetvařovat, aby splnili svůj úkol - rozvrátit náš stát. Toto přiznání k rozvrácení ČSR, 

a to je za deváté, se stalo důkazem před Norimberským tribunálem pro německé válečné zločince,“ pokračuje Jaroš.

„A nakonec za desáté: Československo právně zastoupené generálem Ečerem u Norimberského soudu podalo kolektivní žalobu na sudetské Němce. A tento soud ji přijal. Navíc tento soud konstatoval kolektivní vinu i individuální viny sudetských a čs. Němců na zničení demokratického československého státu,“ snáší poslední, největší eso proti neonacistickým argumentům rakouského europoslance Stadlera expert Jaroš.

Psali jsme:

Veterán bojů v Africe posílá rakouské politiky do školy

Zcela v podobném duchu jako historik Jaroš mluví i plukovník Pavel Vranský, jeden z posledních žijících Čechoslováků, kteří bojovali proti Němcům ve 2. světové válce v rámci naší zahraniční armády. Před skoro 70 lety bojoval proti Němcům a Italům jako slavná „Tobrucká krysa“, později bojově létal v rámci našich perutí ve Velké Británii. „Nepouštím se do hodnocení oprávněnosti či neoprávněnosti výjimky k Lisabonské smlouvě, kterou učinil tehdejší prezident ČR pan Václav Klaus. Vyjadřuji se pouze k nehorázným výrokům pana Stadlera, kterého neznám, nikdy jsem ho neviděl a jen by mě zajímalo jeho stáří a erudice v historické vědě. Domnívám se, že Evropská unie a její zákonná ustanovení jsou platná a pokud tomu tak je, je Česká republika členem EU. A to se všemi platnými právy od okamžiku jejího přijetí, takže nelze ani ji, ani jejího představitele, například prezidenta, omezovat v jeho právu při-pomínkovat zákon a dokumenty, z nichž plynou pro náš stát určité povinnosti,“ tvrdí veterán Vranský.

„Nevím proč pánové Stadler a Posselt a jim podobní otvírají historické otázky, které se staly před téměř 70 lety, aniž by přitom zkoumali, co jim předcházelo. Tím nás nutí, abychom jim připomínali období nacistické hrůzovlády Hitlera a jeho no-hsledů, jak v samotné takzvané velkoněmecké říši, tak ve všech evropských okupovaných zemích,“ nechápe zatvrzelost a nenávist tzv. sudetských Němců pouštní válečník. „Už nás nebaví jim stále opakovat otázku, kdo rozpoutal 2. světovou válku, kdo páchal zločiny na území naší země a na Slovensku. Že válka na našem území neskončila 8. května 1945, ale mnohem později, když zbytky různých skupin Wehrmachtu a Wehrwolfů vraždily a mučily naše občany, nebo vyhnání Čechů a Židů z pohraničního území po Mnichovském diktátu. A co transporty smrti s tisíci mrtvých ponechaných v příkopech nebo zahrabaných u cesty? Mohl bych pokračovat, avšak je to zbytečné,“ je znechucen jednáním EU vůči České republice Vranský.

Redakce Parlamentníchlistů.cz pochopitelně oslovila české ministerstvo zahraničních věcí, zda, co by garant českých práv, v zahraničí vznese proti tomuto skandálu a lživé neonacistické provokaci oficiální protest. I přes opětovné urgence se ale čtenáři Parlamentníchlistů.cz odpovědi ministra Schwarzenberga nedočkají. Veterány to ovšem - vzhledem k přízni, kterou on a jeho přítel, neúspěšný exsenátor a ministr obrany Alexandr Vondra, tzv. sudetským Němcům dlouhodobě věnují - nijak nepřekvapilo. „Ti pánové, Posseltové, Stadlerové, Orbánové a další, nemají vůbec žádné, natož morální, právo se vyjadřovat k našim dějinám. A vůbec už nemají právo vymýšlet si a lhát o počtech údajně zavražděných Němců! Divím se, že europarlament složený z většiny zemí antifašistické koalice vůbec připouští takové diskuze, aniž si povolal odborníky,“ nechápe protičeské jednání demokratické instituce vůči Čechům a České republice expert na historii 2. světové války Jiří Jaroš.

„Ale vím, co je povinností našeho ministerstva zahraničí. Okamžitá protestní nóta na europarlament s upozorněním, že dějiny Československa se nesmí zamořovat naprostými lžemi!

                                                                                           

K tomu snad jediné dodat...

My všichni, kteří nemáme šanci, s ohledem na svůj věk, posuzovat historii i jako osobní prožitky a zkušenosti, nezlehčujme tyto pamětníky v jejich pohledech a hodnoceních. Do různých písemností, knih a kronik se toho hodně vejde a věřme, že je to vesměs objektivně podáno. A to i tehdy, když je to mírně či více pod vlivem různých politických tlaků poplatných té které době. Horší je to s pamětí emigrantů, kteří se po 20ti, 30ti nebo i 50ti letech vrátili do své rodné vlasti, jejíž vývoj objektivně nemohli osobně prožít zde doma, ale vnímali plnými doušky onu "jedinečnou kapitalistickou demokracii západu" a pak nám po návratu vytvářejí jejich NOVOU ČESKOU HISTORII..!!  To je vždycky pořádná PECKA! na hlavu i na realitu! 

Neměli bychom tím spíše dávat šanci takovým "POLITICKÝM NEDOKVAŠENÝM LOTRŮM" typu pana rakouského STADLERA, bavorského PÖSSELTA či švýcarského SCHWARZENBERGA.

 

Nebo se snad mýlím,

OBČANE ČESKÝ, VLASTENČE SLOVANSKÝ..?

Dodatek a grafická úprava: Jarda Horák